Kasviöljyt

Luonnon kasviöljyt ovat olennainen osa Osmo Colorin tuotteita, ja ne tuovatkin kauniisti esiin puupintojemme ominaispiirteet. Käytämme tuotteissamme erilaisia öljyseoksia, joiden pääosassa on useimmiten auringonkukkaöljy.

Auringonkukkaöljyn lisäksi tuotteistamme löytyy soijaöljyä, karhiaisöljyä ja pellavaöljyä. Kullekin Osmon tuoteryhmälle öljyseos valmistetaan räätälöitynä tuotteen toivottujen ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

Öljyjen ominaisuuksista tärkeimpiä ovat mm. ominaisväri, jolla on vaikutus sekä tuotteen värisävyyn ja käsittelyn lopputulokseen, öljyn kuivumisominaisuudet sekä sen viskositeetti. Osmon kasviöljypohjaiset tuotteet ovat hyvin puhdistettuja, laadukkaita ja riittoisia, ja niiden säilyvyysaika on erinomainen. Öljyt imeytyvät puun pintasolukkoon, jossa ne kuivuvat ja kovettuvat muodostaen elastisen ja hengittävän suojan puulle. Koska öljypinnoite mukautuu puun lämpötilan ja kosteuden vaihteluihin, sopii se ominaisuuksiensa ansiosta erinomaisesti käytettäviksi myös lämmittämättömiin ja kosteisiin sisätiloihin, kuten keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Joustavan pinnan ansiosta öljykäsittely ei oikein tehtynä hilseile tai lohkeile vaan kuluu ajan oloon käytön mukaan.

Kulunut öljypinta ei usein vaadi kuin hyvän puhdistuksen ennen huoltoöljyämistä. Hiontaa ei tarvita, mikäli puu ei ole rikki eikä väriä tai tuotetta haluta vaihtaa. Huoltokäsittelyksi riittääkin puhdistuksen lisäksi uusi ohut öljykerros vanhan pinnan päälle. Myös paikoittainen naarmujen ja kulumien korjaaminen on mahdollista, jolloin koko pinnan huoltokäsittelytarve vähenee ja huoltoväli pitenee.

Haluatko lukea lisää tuotteistamme:

Tuoteselosteet löytyvät kunkin tuotteen tuotesivulta.