Puunhoitotuotteet

Puulattian puhdistus koneellisesti

Puunhoitotuotteet

Osmotut puupinnat ovat luonnostaan kestäviä, mutta pitkän iän todellinen salaisuus on pintojen ajantasainen huolto. Hyväkuntoisia puupintoja on miellyttävä käyttää ja ylläpitää.

Osmon puunhoitotuotteet on suunniteltu erityisesti osmotuille pinnoille käytettäväksi. Ne ovat turvallisia käyttää ja usein helppoja levittää käsityömenetelmin. Säännöllisesti puhdistettu ja tarvittaessa paikoin korjattu öljyvahapinta kestää hyvänä vuosia ennen tarvetta perusteellisemmalle huoltoöljyämiselle.

Oikein valituilla hoitotuotteilla ja hyvälaatuisilla työvälineillä osmotun pinnan huolto on vaivatonta. Osmo Colorin hoitotuotteet ovat riittoisia ja siten myös taloudellisia.

Öljysaippuan tuotekuva

Öljysaippua

TUOTTEET: 8016

Öljysaippua on kasviöljyihin perustuva, tehokas ja superriittoisa pesuainetiiviste, joka sopii käytettäväksi useimmille pinnoille.

OMINAISUUDET

 • Riittoisa saippuatiiviste
 • Sisältää kasvisaippuoita
 • Sopii hyvin säännölliseen siivoukseen
 • Kevyesti hoitava – ei kuivata puupintaa
 • Ei sisällä hajusteita tai väriaineita
 • Säännöllisesti käytettynä vähentää pinnan liiallista liukkautta

Hoitovaha

TUOTTEET: 3029, 3087

Hoitovaha sopii hyvin öljyvahattujen lattioiden puhdistamiseen, kiillottamiseen ja pintanaarmujen korjaamiseen.

OMINAISUUDET

 • Puhdistaa ja hoitaa puupintaa samanaikaisesti
 • Hoitovahaa voi käyttää myös lattianhoitokoneen kanssa
 • Hoitaa puupintaa kalvoa muodostamatta

Hoitoöljy

TUOTTEET: 3079, 3081, 3098, 3440

Hoitoöljy sopii hyvin kevyesti kuluneiden puupintojen kausittaiseen huoltokäsittelyyn.

3079 hoitoöljy

3079 Väritön, matta

3081 hoitoöljy

3081 Väritön, silkinhimm.

3098 Anti-slip hoitoöljy

3098 Väritön Anti-Slip

3440 hoitoöljy

3440 Kuultava valkoinen

OMINAISUUDET

 • Sopii erityisesti julkisten tilojen lattioiden huoltoon
 • Säännöllisellä huoltokäsittelyllä vältytään lattian uudelleenhionnalta
 • Kuivuu nopeasti
 • Erittäin riittoisaa ja helppoa levittää

Valitse oikea hoitotuote pinnan tarpeiden mukaan

lattiakone jossa punainen laikka

Öljypinnan raikastus

Hyväkuntoinen ja hieman väsyneen näköinen öljyvahapinta hyötyy usein kunnollisesta pesusta ja mahdollisesti Hoitovahauksesta. Hoitovahalla lattian kiilto palautuu ja pinta kirkastuu.

Kuluneen öljyvahapinnan korjaus

Kun öljyvahapinta alkaa kulumaan on aika huoltoöljylle. Tarvittaessa pinnalle tehdään värinkorjaus ennen koko alueen huoltokäsittelyä yleensä värittömällä hoitoöljyllä. Pahasti puhkikuluneelle öljypinnalle hoitoöljykään ei enää riitä vaan pinta on öljyvahattava uudelleen.
Katso video puulattian hoitoöljyämisestä.

Usein kysyttyä tuotteistamme

Öljyvahatun pinnan kovettuminen vie optimaalisissakin olosuhteissa vähintään viikon verran, jonka aikana pinnan rasittamista tulee välttää. Kovettumisaikana ei lattiaa pidä myöskään peittää muuten kuin tilapäisillä muovittomilla suojilla, jotta pinta saavuttaa täyden lujuuteensa mahdollisimman pian.

Öljyt kellastuvat pimeässä. Tämä pimeäkellastumiseksi kutsuttu ilmiö näkyy voimakkaimmin vaaleissa värisävyissä. Kellastunut öljypinta palautuu kuitenkin takaisin vaaleaksi, kun se saa valoa riittävän paljon ja pitkään.

Öljyvahapinta itsessään kestää hyvin kulutusta, mutta se ei muodosta kovaa kalvomaista kerrosta puun pinnalle, joten erityisesti pehmeät puulajit ovat herkempiä kohuille ja kulumiselle varsinkin kovan kulutuksen lattioissa.

Öljyvahapintaa kuluttaa eniten hiekka ja kivipöly, joten riittävän suurilla eteismatoilla voi lattioiden vaurioitumisriskiä vähentää merkittävästi. Myös huopatassujen käyttö tuolien ja pöytien jalkojen alla on hyvä keino suojata öljyvahapintaa kulumiselta.

Helpoin tapa vähentää pinnan liukkautta on mopata pinta muutamaan kertaan Osmon Öljysaippualla. Tee tavanomaista voimakkaampi käyttöliuos ämpäriin tai suihkekannuun ja moppaa lattia pesuaineeseen kostutetulla nihkeällä mikrokuitumopilla. Öljysaippuan puuta hoitavat kasvisaippuat myös nihkeyttävät puupintaa vahingoittamatta sitä.