Puupinnat kylpyhuoneessa

Puupinnat kylpyhuoneessa

02.09.2023 — blogi

Lavuaari jonka takana vaalea osmocolor-käsitelty puupaneeliseinä

Puuta on jo pitkään käytetty kosteiden tilojen tasoissa ja kattopinnoissa, mutta vähitellen se on vallannut tilaa myös seinien pintamateriaalina. Puun suosio selittyy osittain sillä, että materiaalina se kestää erittäin hyvin kosteutta ja lämpöä, mutta kaikki pintakäsittelyaineet eivät tätä kestä. Erityisesti kosteiden tilojen puupintojen käsittelyssä kannattaakin olla tarkkana, jotta lopputulos miellyttää vuosia eteenpäin. Osmo Colorin Puuvaha on varma valinta myös näihin vaativiin pintoihin.

Luonnollinen puupinta on tyylikäs ja myös kestävä valinta, sillä pintoja huoltamalla puu säilyy hyvänä vuosia. Puupinta sekä vaimentaa että rauhoittaa tilaa, ja siksi se onkin mainio vaihtoehto kylpyhuoneeseen. Sen lisäksi, että puupinnoilla saadaan tuotua lämpöä ja kodikkuutta huoneeseen, sillä voi myös rakentaa näyttäviä ja sisustuksellisia tiloja.

Erityisesti kosteissa tiloissa puun pintakäsittely oikealla tavalla on tärkeää, jotta pinta saa suojan satunnaiselta roiskevedeltä, ja se pysyy helposti puhdistettavana. Paras suoja saavutetaan luonnon raaka-aineita sisältävällä Puuvahalla. Puuvahan sisältämät kasviöljyt imeytyvät puuhun ja kuivuttuaan muodostavat kestävän ja hengittävän suojan puulle. Puuvahapinta on joustava, jolloin sekä puumateriaali että pinnoite mukautuvat hyvin kylpyhuoneen kosteuden mukaan.

Vaikka Puuvaha-käsittely kestää hyvin kosteutta ja satunnaista roiskevettä, ei paneelia tai puupintaa tule käyttää suoraan suihkuseiniin. Myös rakenteisiin ja ilmanvaihtoon on hyvä kiinnittää huomiota, jotta mahdollinen paneelien välistä puuhun imeytyvä vesi ja kosteus pääsevät haihtumaan.

Decorative image

Kylpyhuoneen lisäksi Puuvaha soveltuu mainiosti mökki- tai pihasaunan pesuhuoneessa ja pukuhuoneessa puisten seinien tai sisäkaton käsittelyyn. Tuote pitää pintansa myös talviaikaan eristämättömässä tilassa.

Vaalea osmocolor-käsitelty puupaneeliseinä jonka edessä oksakasvi
Luonnollinen koivu-sävy sopii hyvin mäntypaneelille.

Sauna

Uusi osmottu pinta ei sovellu käytettäväksi saunan löylyhuoneeseen. Vaikka Puuvaha kestää hyvin lämpötilan muutoksia, on löylyhuoneen lämpötilat tuoreelle pinnalle yleensä liikaa, ja pinnasta saattaa erittyä lämmittämisen yhteydessä hajua.

Kylpyhuoneen tasot

Kylpyhuoneen puutasojen paras käsittelyaine on TopOil. Koostumuksensa ansiosta TopOil-öljyvahalla käsitelty pinta kestää hyvin, eikä se vaadi jatkuvaa huoltoa. TopOli-käsittely on turvallinen ja pitkäkestoinen vaihtoehto myös kodinhoitohuoneen työtasoihin. Tasopintojen käsittely kauttaaltaan ympäri vähintään kertaalleen on tärkeää, jotta puumateriaali ei taivu kostuessaan. Samoin oikea-aikaiseen huoltoon kannattaa kiinnittää huomiota, jotta voidaan vähentää tarvetta suurille korjaustöille, eikä pintoja käsitellä suotta turhaan. Öljypinnan tarkistus vie vain muutaman sekunnin pisaratestin avulla.

Kaksi vesipisaraa Osmo Colorilla käsitellyllä tasolla