Uviwaxin työohje

Osmo Color Uviwax on väritön tai kevyesti kuultava, yksinään käytettävä suojavaha sisäkäyttöön. Se suojaa puupintaa erittäin tehokkaasti auringon kellastavaa ja tummentavaa vaikutusta vastaan säilyttäen pinnan vaaleana pidempään.
Eurooppalaisille, vaaleille puulajeille tarkoitettu vesiohenteinen Uviwax UV-suojavaha kuivuu nopeasti. Käsitelty pinta ei lohkeile, halkeile eikä hilseile. Silkinhimmeä pinta hylkii vettä ja on helppo pitää puhtaana. Kuivuttuaan pinta on vaaratonta ihmisille, eläimille ja kasveille.

TUOTTEET
7200 Väritön
7256 Valkokuulto, 7266 Valkoinen kuusi

KOOSTUMUS
Polymeeridispersion ja vahojen seos, johon on lisätty UV-suoja-aineita, titaanidioksidia ja säilöntäaineita. Liuotin: vesi.

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote soveltuu käytettäväksi käsittelemättömille puupinnoille sisätiloissa. Se on erinomainen vaihtoehto puulla päällystettyjen katto- ja seinäpintojen käsittelyyn, kuten myös listojen ja väliovien suojaamiseen.

LEVITYSKERRAT
2 levityskertaa uudelle puupuhtaalle pinnalle

ESIVALMISTELU
Varmista, että käsiteltävä puuvalmis pinta on puhdas ja kuiva. Puun suhteellisen kosteuden on oltava alle 18 % ja lämpötilan yli 0 °C. Poista huolellisesti kaikki vanhat pinnoitteet. Hio kellastuneet pinnat takaisin vaaleiksi.
VINKKI. Pyyhi pihkaiset, esim. lehtikuusesta valmistetut, puupinnat lakkabensiiniin kostutetulla liinalla ennen käsittelyn aloittamista.

KÄSITTELY
Sekoita Uviwax hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Levitä ripeästi puun syysuuntaan keinokuitusiveltimellä tai telalla. Nopean kuivumisajan vuoksi suosittelemme käsittelemään suuret pinnat pienemmissä osioissa. Käsittele osiot syysuunnassa kappaleen tai pinnan päästä päähän ennen siirtymistä eteenpäin. Varmista, että levityskerros on kauttaaltaan tasainen, jotta tuotteen tarjoama UV-suoja suojaa pintaa mahdollisimman tasaisesti.
Anna kuivua ilmanvaihdosta huolehtien ja levitä toinen kerros vastaavasti. Tarvittaessa voit hioa pinnan kevyesti paperikarkeudella P360 ennen toista käsittelyä.
Alhaisin mahdollinen käsittelylämpötila on 10 °C. Lopputulokseen vaikuttavat puun laatu sekä sen ominaisuudet. Suosittelemme koelevitystä.
VINKKI. Uviwax UV-suojavaha sopii myös ruiskutettavaksi.

KUIVUMINEN
Anna kuivua 3–5 tuntia 23 °C:n lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 50 %. Alhaisemmassa lämpötilassa ja/tai ilmankosteuden ollessa korkeampi kuivumisaika pitenee. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS
Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla

UUSINTAKÄSITTELY
Levitä uusi kerros Uviwax UV-suojavahaa vanhan puhdistetun pinnan päälle. Mikäli puun väri on jo muuttunut tai pinta on laikukas, suosittelemme pinnan hiomista takaisin puulle ennen uutta käsittelyä.

HUOMAA
Uviwax-suojavahoja käytetään yksinään puun käsittelyyn. Niitä ei voi laimentaa tai sekoittaa muihin pintakäsittelyaineisiin.
Vanhan UV-suoja-aineella käsitellyn pinnan voi käsitellä peittävällä valkoisella Inne-sisustusvahalla.

PAKKAUSKOOT
0,75 l ja 2,5 litraa
VINKKI. Teollisuuskäyttöön toimitamme myös isompia astioita. Ota yhteyttä.

RIITTÄVYYS
1 l riittää noin 16 m2:n kertakäsittelyyn sileää pintaa.
HUOMAA. Hiotuilla, sahatuilla tai muuten karkeilla puupinnoilla aineen menekki on suurempaa.

VARASTOINTI
Säilyy vähintään 2 vuotta astia hyvin suljettuna. Säilytä ja kuljeta 5–35 °C:n lämpötilassa.
Tärkeää! Pakkaukseen saattaa kerääntyä painetta säilytysaikana. Avaa kansi varoen!

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Ei saa kaataa viemäriin. Täysin tyhjän astian voi kierrättää. Tuotteen jäämät toimitetaan vaarallisten aineiden keräyspisteeseen.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.
EU:n raja-arvo tälle tuotteelle (luokka A/e) on 130 g/l VOC (2010). Tuote sisältää enintään 90 g/l (VOC).

Tämä työohje on yleisohje, joka on laadittu parhaan tietomme pohjalta. Tätä ohjetta voi ja pitää soveltaa, mikäli onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen sitä edellyttää.