Öljysaippuan työohje

Osmo Color Öljysaippua on vesiliukoinen puhdistusainetiiviste erityisesti öljyvahattujen, öljyttyjen ja vahattujen pintojen säännölliseen puhdistukseen ja hoitoon.
Tuote sisältää luonnonöljypohjaisia kasvisaippuoita, jotka suojaavat puun pintaa kuivumiselta puhdistuksen aikana. Säännöllisesti käytettynä Öljysaippua tekee pinnasta helposti puhdistettavan ja hoidettavan. Se myös vähentää pinnan liukkautta.
Öljysaippuasta ei jää jälkiä puhdistettuun pintaan eikä se muodosta kalvoa. Täysin biohajoava, liuotteeton ja päästötön aine on hellävaraista iholle. Se ei sisällä väriaineita tai hajusteita.

TUOTE
8016 Väritön

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote soveltuu erityisesti öljyttyjen ja öljyvahattujen lattioiden säännölliseen puhdistukseen. Sitä voi käyttää myös muiden osmottujen, lakattujen tai maalattujen pintojen, kuten huonekalujen, väliovien sekä seinä- ja kattopintojen, pesuun.

KOOSTUMUS
5–15 % kasvisaippuoita (anionisia pinta-aktiivisia aineita), < 5 % ionittomia pinta-aktiivisia aineita, hoitavia aineita ja suspendointiaineita

TEKNISET TIEDOT
Tiheys: 1,01–1,03 g/cm3
Haju: saippuamainen/mieto, kuivuttuaan hajuton
pH-arvo laimentamattomana: 10,9 (20 °C)

PAKKAUSKOOT
1,0 litraa ja 5,0 litraa

VARASTOINTI
Säilyy vähintään 5 vuotta kuivassa tilassa astia suljettuna. Säilytä ja kuljeta 5–35 °C:n lämpötilassa.

ESIVALMISTELU
Poista irtolika pinnalta imuroimalla, lakaisemalla tai harjaamalla.

KÄYTTÖ
Käsin:
Lisää öljysaippuatiivistettä haaleaan veteen. Puhdista pinta nihkeällä puhdistusaineliuokseen kostutetulla mopilla tai siivouspyyhkeellä, Jos pinta jää kosteaksi, pyyhi se välittömästi kuivaksi.
Koneella:
Kostuta puhdistettava lattiapinta esimerkiksi sumutinkannuun tai painesumuttimeen tehdyllä Öljysaippuan käyttöliuoksella. Pese pinta hidaskierroksisella lattianhoitokoneella, jossa on oranssi-vihreä, punainen tai valkoinen laikka. Poista irronnut lika ja kosteus pinnalta vedenimurilla tai puhtaaseen veteen kostutetulla mopilla tai lattiapyyhkeellä. Käytä vettä säästeliäästi, varo kastelemasta puupintaa liikaa. Pese vain pieniä, noin 5 m2:n alueita kerrallaan, jotta pinta ei ehdi kuivua puhdistuksen aikana.

ANNOSTELU
Ylläpitosiivous: 1–2 korkillista puhdistusainetiivistettä / 2 litraa vettä. (Kevyt ja normaali lika.)
Perussiivous: 0,5–2 dl / 1 litra vettä, pinnan likaisuuden mukaan.
Tahrat: Laimenna puhdistusainetiivistettä vähintään suhteessa 1:1. Annostele pesuaineliuos suoraan tahrakohtaan ja puhdista pinta mikrokuitupyyhkeellä tai hankauspesimellä, jossa on punainen tai valkoinen hankauslevy.

HUOMAA
Uudelleenöljyä puhdistettu ja kuiva pinta tarvittaessa tarkoitukseen sopivalla Osmo Color -tuotteella. Pintapesulaikka saattaa vahingoittaa öljyvahattua pintaa niin, että uusintaöljyäminen on välttämätöntä.
Raskaan lattianhoitokoneen sijasta voit kotikäytössä käyttää pinnan pesuun Osmo-FloorXcenteriä, joka on kevyt, helppokäyttöinen ja pieneen tilaan mahtuva lattianhoitokone.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Täysin tyhjän pakkauksen voi kierrättää. Tuotteen jäämät toimitetaan vaarallisen aineen keräyspisteeseen.