Innen työohje

Osmo Color Inne on hyvän peittokyvyn omaava puun pintakäsittelyaine sisäkäyttöön. Vesiohenteinen Inne-sisustusvaha on lähes hajutonta ja helppoa levittää. Silkinhimmeä pinta on vettä ja likaa hylkivä, helppo pitää puhtaana, eikä se halkeile tai hilseile. Kuivuttuaan pinta on vaaratonta ihmisille, eläimille ja kasveille.

TUOTTEET
7393 Läpikuultava valkoinen
7394 Valkoinen (peittävä)

KOOSTUMUS
Inne-sisustusvaha on vesiohenteinen polymeeridispersion, vahojen, titaanidioksidin seos, jossa on mukana lisä- ja säilöntäaineita (MIT/BIT).

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote soveltuu käytettäväksi sekä uusille että vanhoille puupinnoille sisällä. Sitä voi käyttää myös aiemmin käsitellyille, puuvahatuille ja tummuneille puu- ja paneelipinnoille. Erityisesti katto- ja seinäpinnoille tarkoitettu Inne-sisustusvaha sopii myös listojen ja väliovien viimeistelyyn.
VINKKI. Suosittelemme vanhoille tummuneille tai käsitellyille pinnoille peittävää valkoista käsittelyä (tuote 7394).

LEVITYSKERRAT
2 levityskertaa

ESIVALMISTELU
Varmista, että käsiteltävä pinta on puhdas ja kuiva. Puun suhteellisen kosteuden on oltava alle 18 % ja lämpötilan yli 0 °C. Pese vanhat käsitellyt pinnat huolellisesti esim. Osmo Color Öljysaippualla ohjeen mukaan ja anna kuivua. Poista vanhat irtonaiset pinnat hiomalla.
VINKKI. Hio kevyesti kovat kalvomaiset pinnoitteet tarttuvuuden ja peittävyyden parantamiseksi. Tee tarvittaessa koekäsittely.

KÄSITTELY
Sekoita Inne hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Levitä ohuesti ja ripeästi puun syysuuntaan keinokuitusiveltimellä. Nopean kuivumisajan vuoksi suosittelemme käsittelemään suuret pinnat pienemmissä osioissa. Käsittele osiot syysuunnassa kappaleen tai pinnan päästä päähän ennen siirtymistä eteenpäin. Annan kuivua ja käsittele toinen kerros vastaavasti.
Alhaisin mahdollinen käsittelylämpötila on 10 °C. Lopputulokseen vaikuttavat puun laatu ja ominaisuudet sekä aiemmat pintakäsittelyt. Suosittelemme koelevitystä.

KUIVUMINEN
Anna kuivua 3–4 tuntia 23 °C:n lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 50 %. Alhaisemmassa lämpötilassa ja/tai ilmankosteuden ollessa korkeampi kuivumisaika pitenee. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS
Pese työvälineet vedellä ja saippualla välittömästi työskentelyn jälkeen.

UUSINTAKÄSITTELY
Levitä uusi kerros Inne-sisustusvahaa hyvin puhdistetulle pinnalle.

HUOMAA
Inne-sisustusvahoja ei voi laimentaa tai sekoittaa muihin pintakäsittelyaineisiin.

PAKKAUSKOOT
0,75 litraa ja 2,5 litraa

RIITTÄVYYS
1 l riittää noin 16 m2:n kertakäsittelyyn sileää pintaa.
HUOMAA. Sahatuilla tai muuten karkealla puupinnoilla aineen menekki on suurempaa.

VARASTOINTI
Säilyy noin 2 vuotta astia hyvin suljettuna. Säilytä ja kuljeta 5–35 °C:n lämpötilassa.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Ei saa kaataa viemäriin. Täysin tyhjän astian voi kierrättää. Tuotteen jäämät toimitetaan vaarallisten aineiden keräyspisteeseen.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.
EU:n VOC-raja-arvo tälle tuotteelle (luokka A/d) on 130 g/l (2010). Sisältää enintään 90 g/l VOC.

Tämä työohje on yleisohje, joka on laadittu parhaan tietomme pohjalta. Tätä ohjetta voi ja pitää soveltaa, mikäli onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen sitä edellyttää.