Hoitovahan työohje

Osmo Color Hoitovaha on osmottujen puulattioiden ajoittaiseen hoitokäsittelyyn tarkoitettu tuote. Silkinkiiltoinen käsittely ei muodosta kalvoa puun pinnalle.

TUOTTEET
3029 Väritön
3087 Valkoinen

KOOSTUMUS
Hoitovaha perustuu luonnon kasvivahoihin, kuten karnauba- ja candelillavahaan, parafiiniin ja alifaattisiin hiilivetyihin (>30 %).

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote soveltuu vaikeiden tahrojen, kuten rasvan ja kenkälankin, poistamiseen sekä hyväkuntoisien öljyttyjen ja öljyvahattujen lattioiden ajoittaiseen hoitovahaukseen koneella.
VINKKI. Hoitovahaa voi käyttää myös pinnan kiillottamiseen.

ESIVALMISTELU
Varmista, että pinta on puhdas, pölytön ja kuiva. Pese kaikki vesiliukoinen lika pinnalta Osmo Color Öljysaippuan käyttöliuoksella ja anna kuivua. Tehokasta puhdistusta vaativat pinnat suosittelemme pesemään koneellisesti. Puhtaan pinnan pölynpoistoon riittää imurointi tai kuivapyyhintä.

KÄYTTÖ
Koneellinen levitys (suositeltu):
Levitä Hoitovaha ohuesti ja tasaisesti lattiapinnalle hidaskierroksisella lattianhoitokoneella, jossa on valkoinen laikka. Vaihda tai käännä laikka riittävän usein, jotta pinnalle ei jää levitysjälkiä. Ainetta kuluu noin 2 teelusikallista neliölle. Kun pinta on kuivunut, voit kiillottaa sen lattianhoitokoneella ja valkoisella laikalla.
VINKKI. Pieniin tiloihin ja kotikäyttöön suosittelemme kevyttä ja helppokäyttöistä Osmo-FloorXcenterlattiakonetta.

Levitys käsin:
Annostele tilkka Hoitovahaa suoraan tahrakohtaan ja hiero tahraa kevyesti painaen punaisella tai valkoisella hankauslevyllä, kunnes se irtoaa. Pyyhi pinta puhtaaksi puhtaalla liinalla tai pyyhkeellä. Pienien yhtenäisten alueiden Hoitovahaamiseen voit käyttää nukkaamatonta kuitukangasliinaa. Ainetta kuluu noin 2 teelusikallista neliölle.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS
Puhdista työvälineet liuotinbensiinillä ja/tai toimita käytetyt liinat ja pyyhkeet jätekeräykseen.

KUIVUMISAIKA
Anna kuivua 30–40 minuuttia 23 °C:n lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 50 %. Lämpötilan ollessa alhaisempi ja/tai ilmankosteuden korkeampi pitenee tarvittava kuivumisaika. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta.

HUOMAA
Ajoittainen lattioiden hoitovahaus antaa pinnalle kevyttä suojaa kulutusta vastaan. Kun lika alkaa pinttyä pintaan, eikä vesi enää helmeile puun pinnalla, on pinta uudelleenöljyttävä tarkoitukseen sopivalla Osmo Color Öljyvahalla tai Hoitoöljyllä käyttökohteen mukaan.
Levitä Hoitovahaa ohuesti ohjeen mukaan. Liian suuren ainemäärän johdosta pintaan saattaa jäädä levityksestä ja käytöstä jälkiä. Vältä liikakäyttöä, jotta vahat eivät kerrostu lattian pinnalle vaikeuttaen pinnan uudelleenöljyämistä.

PAKKAUSKOOT
1 litra ja 10 litraa

RIITTÄVYYS
Tuotteen menekki riippuu mm. pinnan kunnosta huokoisuudesta ja tahrojen/lian määrästä. 1 litra riittää noin 80–100 neliölle (2 tl/m2).

VARASTOINTI
Säilyy vähintään 5 vuotta kuivassa paikassa astia hyvin suljettuna. Jäädyttyään tuote palautuu ennalleen huoneenlämmössä.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Tuotteen jäämät toimitetaan vaarallisten aineiden keräyspisteeseen. Täysin tyhjän astian voi kierrättää.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.

Tämä työohje on yleisohje, joka on laadittu parhaan tietomme pohjalta. Tätä ohjetta voi ja pitää soveltaa, mikäli onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen sitä edellyttää.