Hoitoöljyn työohje

Osmo Color Hoitoöljy on osmottujen puupintojen huoltokäsittelyaine sisälle. Kuluneen pinnan uusiminen hoitoöljyämällä on helppoa ja nopeaa, koska pintaa ei tarvitse hioa puhtaaksi. Käsitelty pinta jää huokoiseksi ja joustavaksi. Oikein hoidettuna pinta kestää hyvin vettä sekä erilaisia nesteitä – DIN 68861-1A.

TUOTTEET
3079 Väritön, matta, 3081 Väritön, silkinhimmeä, 3098 Väritön, himmeä, anti-slip (R9), 3440 Kuultava valkoinen

LUONNONÖLJYPOHJAINEN

Hoitoöljy sisältää luonnon kasviöljyjä, kuten auringonkukka-, soija- ja karhiaisöljyä, luonnonvahoja, parafiinia ja alifaattista liuotinbensiiniä. Kuivuttuaan hoitoöljytty pinta on turvallista ihmisille, eläimille ja kasveille. Tuote täyttää normin EN 71-3.

OMINAISUUDET
Tiheys: 0,85–0,95 g/cm3
Viskositeetti: 40–60 s (3 mm, DIN 53211)
Haju: Mieto, kuivuttuaan hajuton
Leimahduspiste: > 60 °C DIN EN ISO 2719

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote sopii käytettäväksi kaikille öljyvahatuille ja öljytyille lattia-, kaluste- ja huonekalupinnoille. Se soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi myös kovan kulutuksen kohteiden, kuten ravintoloiden ja muiden julkisten tilojen, lattiapintojen huoltokäsittelyyn.

VINKKI. Tummien kovapuupintojen (esim. wenge ja merbau) huoltokäsittelyyn suosittelemme Hoitoöljyä nro 3079 tai Osmo Color Öljyvaha 1101:tä.

LEVITYSKERRAT
1 levityskerta

ESIVALMISTELU
Varmista, että käsiteltävä pinta on puhdistettu, kuiva ja pölytön. Pese likainen pinta Osmo Color Öljysaippuan käyttöliuokseen kostutetulla siivouspyyhkeellä, nihkeällä mikrokuitumopilla tai hidaskierroksisella lattianhoitokoneella, jossa on punainen tai oranssivihreä laikka. Poista irronnut lika pinnalta vedenimurilla tai puhtaaseen veteen kostutetulla lattiapyyhkeellä tai mopilla. Toista pesu tarvittaessa. Varo kastelemasta puupintaa liikaa. Anna kuivua. Tee koelevitys ennen varsinaista pintakäsittelyä, jotta varmistut halutusta lopputuloksesta.

KÄSITTELY
Sekoita tuote hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Levitä erittäin ohuelti Osmo-mikrokuiturullalla tai hyvälaatuisella ja tukevalla siveltimellä.

Viimeistele levitys öljyn ollessa vielä märkää hiertämällä* se koneellisesti tai käsin valkoisella laikalla/hankauslevyllä. Kuivaa kaikki ylimääräinen, imeytymätön Hoitoöljy pois pinnalta. Pienien pintojen käsittely onnistuu myös nukkaamattomalla liinalla.

*Anti-slip Hoitoöljyä 3098 ei viimeistellä hiertäen.

HUOMAA. Lopputulos riippuu muun muassa puun rakenteesta, siksi suosittelemme koelevitystä. Hoitoöljy sopii käytettäväksi vain aiemmin käsitellyille puupinnoille. Jos puupinta on käsittelemätön, erittäin tai puhkikulunut tai jo harmaantunut, on se hiottava ennen käsittelyä. Käsittele hiottu pinta Öljyvahalla tuotteen käyttöohjeen mukaisesti.

KUIVUMINEN
Anna levityskerroksen kuivua 3–5 tuntia 23 °C:n lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 50 %. Kuivumisaika pitenee alhaisemmassa lämpötilassa ja/tai ilmankosteuden ollessa korkeampi. Myös liian suuria ainemäärä ja riittämätön ilmanvaihto pidentävät tarvittavaa kuivumisaikaa.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS
Puhdista työvälineet lakkabensiinillä.

PAKKAUSKOOT
1,0 litraa; 2,5 litraa ja 10 litraa

Tarkista tuotteen saatavuus tai tilausaika jälleenmyyjältäsi.

RIITTÄVYYS
1 litra riittää 40–60 neliön huoltoöljyämiseen pinnan kunnosta riippuen.
Käytä tarvittaessa mitta-astiaa tai annostelupulloa oikean ainemenekin mittaamiseen.

VARASTOINTI
Tuote säilyy vähintään 5 vuotta kuivassa tilassa astia suljettuna. Jäädyttyään palautuu ennalleen huoneenlämmössä.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Hävitä tuotteen jäämät vaarallisena aineena. Tyhjän metalliastian voi kierrättää.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät pakkauksen etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.

EU:n VOC-luokitusta (2004/42/EC) ei sovelleta.

Huomioi luonnonöljypohjaiseen Hoitoöljyyn tahriintuneiden rättien, puupurun yms. itsesyttymisriski. Sulje rätit tms. kannelliseen metalliastiaan tai upota ne veteen. Älä purista rättejä tiukkaan myttyyn tai pinoa niitä kasoihin. Hävitä ne käytön jälkeen kuivattamalla ne auki levitettyinä ja toimittamalla ne tämän jälkeen jätekeräykseen. Käyttöturvallisuustiedote toimitetaan pyynnöstä.

Tämä työohje on yleisohje, joka on laadittu parhaan tietomme pohjalta. Tätä ohjetta voi ja pitää soveltaa, mikäli onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen sitä edellyttää.