Anti-slip Terassiöljyn työohje

Osmo Color Anti-Slip Terassiöljy on väritön puun pintakäsittelyaine ulkokäyttöön. Oikein käsitelty silkinhimmeä pinta on voimakkaasti vettä hylkivä, eikä se lohkeile, halkeile tai hilseile. Korkean kiintoainepitoisuuden ansiosta Anti-Slip Terassiöljy on erittäin riittoisaa. Pitkä avoin työskentelyaika tekee levityksestä helppoa.

VÄRISÄVYT
430 Väritön

LUONNONÖLJYPOHJAINEN
Anti-Slip Terassiöljy sisältää luonnon kasviöljyjä kuten auringonkukka-, soija-, karhiais- ja pellavaöljyä sekä öljyseokseen lisätyn liukkautta vähentävän lisäaineen. Liuotin: alifaattinen liuotinbensiini. Öljyt imeytyvät puun pintasolukkoon sallien puun hengittää ja kosteuden tasapainottua. Puun pinta pysyy joustavana ja haristuminen vähenee. Terassiöljy sisältää suoja-aineita pinnan suojaamiseksi leviä ja sieniä vastaan.

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote soveltuu käytettäväksi yhdessä värillisten Osmo Color -puuöljyjen kanssa harjatuille, uritetuille sekä erityisesti sileille puuterasseille ja -portaille ulkona. Sitä voi käyttää sekä havu- että lehtipuille, lämpöpuulle ja kuivalle painekyllästetylle puulle. Emme suosittelemme trooppisille kovapuupinnoille ilman koelevitystä.

LEVITYSKERRAT
1 levityskerta värillisen öljykäsittelyn päälle (suositeltu)
2 levityskertaa käsiteltäessä kevyesti kuultavalla sekoitetulla värillä tai värittömällä

HUOMAA. Väritön Anti-slip Terassiöljy ei yksinään riitä suojaamaan puupintaa harmaantumiselta. Siksi suosittelemme tuotetta käytettäväksi silkinhimmeänä pintaöljynä värillisten Osmo Color -ulkoöljyjen (esim. Suojaavan kuultoöljyn) päälle. Anti-Slip Terassiöljy antaa värilliselle öljykäsittelylle lisäsuojaa ja pidentää värillisen öljyn kestoikää.

VINKKI. Voit myös sekoittaa värillistä Suojaavaa kuultoöljyä ja Anti-slip Terassiöljyä keskenään, jolloin värisävy laimenee.

ESIVALMISTELU
Varmista, että käsiteltävä pinta on puhdas ja kuiva. Puun suhteellisen kosteuden on oltava alle 20 % ja lämpötilan yli 0 °C. Puhdista vanhat huokoiset pinnat huolellisesti ja/tai poista kovat vanhat maalipinnat. Saat ulkokäytössä lisäsuojaa lahottaja- ja sinistäjäsieniä vastaan pohjustamalla uudet käsiteltävät puut kaikilta sivuilta mikäli mahdollista. Pohjustukseen suosittelemme Osmo Color WR Aqua 4008 -puunsuojapohjustetta. Anna pohjusteen kuivua vähintään vuorokausi ohjeen mukaisessa lämpötilassa, kunnes pinta on varmasti kuiva. (Käytä biosideja turvallisesti. Lue etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.)

VINKKI. Optimaalisen kestävyyden saamiseksi terassilautojen tulisi antaa olla ulkona muutamista viikoista kuukausiin ennen pintakäsittelyä. Huolehdi kuitenkin, että puu on kuivaa ennen öljyämistä.

LEVITYS
Sekoita tuote huolellisesti ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Levitä Osmo-terassisiveltimellä, jäykällä luonnonharjassiveltimellä tai Osmo-mikrokuiturullalla ohuesti kuivalle ja puhtaalle puupinnalle ja viimeistele tasaiseksi puun syiden suuntaisesti.

Mikäli käsittelet pinnat terassiöljyllä kahdesti, huolehdi, että ensimmäinen levityskerros on kuivunut kunnollisesti ennen työn jatkamista.

Käsittelyn lopputulos on riippuvainen pohjan ominaisuuksista, suosittelemme koelevitystä toivotun lopputuloksen varmistamiseksi. 

Sopiva säätila käsittelylle on pilvipouta. Lämpötilan tulisi olla yli 10 °C.

KUIVUMINEN
Anna yhden levityskerroksen kuivua vähintään 12 tuntia 23 °C:n lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 50 %. Lämpötilan ollessa alhaisempi ja/tai ilmankosteuden korkeampi kuivumisaika pitenee. Sisätiloissa työskenneltäessä huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTAMINEN
Puhdista työvälineet liuotinbensiinillä.

UUSINTAKÄSITTELY
Puun harmaantumisen välttämiseksi ja liukkautta vähentävän ominaisuuden säilyttämiseksi uudelleenöljyä terassilaudoitukset yms. 1–3 vuoden välein käyttökohteesta ja olosuhteista riippuen. Pinnan uudistamiseen riittää yleensä ohut levityskerros puhdistetulle, kuivalle pinnalle. Puulajit, joissa on vesiliukoisia aineita (esim. tammi), samoin kuin ankaralle rasitukselle alttiina olevat pinnat, vaativat huolellisempaa ylläpitoa.

PAKKAUSKOOT
0,75 litraa ja 2,5 litraa

RIITTÄVYYS
1 l riittää n. 24 m2 kertakäsittelyyn sileälle pinnalle.
Hienosahatut, kuluneet ja vanhat puupinnat tarvitsevat huomattavasti enemmän öljyä. Aikaisemmin käsitellyille puupinnoille menekki on pienempi.

VARASTOINTI
Tuote säilyy vähintään 5 vuotta kuivassa tilassa hyvin suljetussa astiassa. Jäädyttyään tuote palautuu ennalleen huoneenlämmössä.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Täysin tyhjän astian voi laitaa metallikeräykseen. Tuotteen jäämät toimitetaan vaarallisen aineen keräyspisteeseen.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.

EU:n VOC-raja-arvo tälle tuotteelle (luokka A/i) on 500 g/l (2010). Tuote sisältää haihtuvia orgaanisia yhdisteitä enintään 500 g/l.

Koska tuotteet sisältävät luonnonöljyjä, on olemassa tuotteeseen tahriintuneiden rättien, trasselien jne. itsesyttymisvaara. Sulje rätit tms. kannelliseen metalliastiaan, kunnes ne ovat kuivuneet, tai upota veteen. Älä purista rättejä myttyyn tai pinota kasoihin. Hävitä ne käytön jälkeen kuivattamalla auki levitettyinä ja toimittamalla tämän jälkeen jätteenkeräykseen.

Käyttöturvallisuustiedote saatavana pyynnöstä.

Tämä työohje on yleisohje, joka on laadittu parhaan tietomme pohjalta. Tätä ohjetta voi ja pitää soveltaa, mikäli onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen sitä edellyttää.