Kokeile värejä kotona

Vihreän puuvahan levitystä siveltimellä havupuulle

Kokeile värejä kotona

Tilaa värinäytteitä tai valmiita malleja, ja koe miltä värit näyttävät kotona tai kohteessa, joissa aiot niitä käyttää. Kun teet oman värimallin, saat parhaan käsityksen siitä, miltä käsittely näyttää valitsemallasi puumateriaalilla ja tilassa, johon olet sen suunnitellut.

Siirry näytekauppaan yllä olevasta painikkeesta.
Näytekauppa aukeaa erilliseen ikkunaan.

Haluaisitko kokeilla Osmo Color -värejä oman kodin rauhassa?

Lähes kaikki Osmon kasviöljyihin pohjautuvat valmisvärit ovat saatavissa pienessä nestepussissa. Riittoisilla tuotteilla teet tällä pienellä 5 millilitran nestemäärällä reilun 20 x 30 cm mallialueen, josta väriä on helppo fiilistellä.
Voit selata tuotteita sekä tuotetyypin että käyttökohteen mukaan. Useimmat värit ovat esitettyinä kahdella eri puulajilla.
Tiesithän, että Osmo Color -nestepusseja on saatavissa myös hyvin varustelluista jälleenmyyntiliikkeistä.

Nestepussin käyttöohje

1. Painele nestenäytepussia varovasti sormenpäillä, jotta pussin sisältö sekoittuu. Avaa näytepussi.
Sisältö riittää noin 20 x 30 cm kokoisen alueen kaksinkertaiseen käsittelyyn.
2. Levitä puolet pussin sisällöstä ohuesti ja tasaisesti puun syysuuntaan käyttäen pientä sivellintä, sienisivellintä tai nukkaamatonta liinaa.
Huomaathan, että levitysmenetelmä ja puupinnan laatu sekä puulaji vaikuttavat väriin ja lopputulokseen. Käsittelyn jälkeen sulje pussi huolellisesti.
3. Anna käsittelyn kuivua lämpimässä ja hyvin ilmastoidussa tilassa vähintään 10 tuntia, jonka jälkeen voit levittää toisen kerroksen – käyttäen loput pussin sisällöstä – vaiheen 2 mukaisesti.
4. Pinnan kuivuttua näet lopullisen värisävyn ja kiillon.
5. Tutustu yksittäisten tuotteiden käyttö- ja turvallisuusohjeisiin.

Valitse levitysmenetelmä oikein

Väriin vaikuttavat puulaji ja pinnan esikäsittely. Sen vuoksi onkin suositeltavaa, että myös mallipala esikäsitellään samoin kuin puupinta on tarkoitus valmistella käsittelyä varten. Myös ainemäärällä ja levitystavalla on vaikutus siihen, miltä pinta näyttää, tuntuu ja miten se kestää. Tee siis malli huolella, jotta voit olla varma myös toivotusta lopputuloksesta.

Onnistumisen iloa!

Kolme erivoimakkuuksista sävyä ja työkalu, jossa tulos tehdään

Tilaa myös lipeä- ja tervamallit näytekaupasta.

Mallikaupassa on tilattavissa myös Gammeldags puulipeällä esikäsiteltyjä ja osmoamalla viimeisteltyjä puumalleja. Valmiiksi käsitellyistä puumalleista saat hyvän, suuntaa antavan käsityksen siitä, miltä yhdistelmät näyttävät ja tuntuvat omassa kodissasi.

Täältä löydät samalla upeat Auson tervamaalin mallipurkit ulkopuupintojen käsittelyyn.

Kaipaatko värimallia?

Tekemällä oman värimallin varmistut halutusta lopputuloksesta valitsemallesi puupinnalle.

Nestepussien lisäksi näytekaupastamme löytyy myös väriviuhkoja ja mallipaloja. Käy katsomassa!