Hoito- ja puhdistusvahan työohje

Osmo Color Hoito- ja puhdistusvahaspray on erityisesti osmottujen pintojen ylläpitoon tarkoitettu helppokäyttöinen tuote, joka ei muodosta kalvoa.

TUOTE
3029 Väritön, silkinkiiltoinen

KOOSTUMUS
Perustuu luonnon kasvivahoihin, kuten karnauba- ja candelillavahaan, parafiiniin sekä alifaattisiin hiilivetyihin (> 30 %).

KÄYTTÖKOHTEET
Tuote sopii käytettäväksi vaikeiden tahrojen poistamiseen sekä pienien pintanaarmujen korjaamiseen öljytyiltä ja öljyvahatuilta pinnoilta. Sitä voi käyttää myös muille liuotinta kestäville pinnoille kuten korkille, linoleumille, PVC-pinnoille, kivelle, marmorille ja keraamisille laatoille. Suosittelemme koekäsittelyä.
VINKKI. Puhdistus- ja hoitovahaa voi käyttää myös muuten hyväkuntoisen öljytyn/öljyvahatun pinnan kiiltoasteen muuttamiseen.

ESIVALMISTELU
Varmista, että pinta on puhdas, pölytön ja kuiva. Puhdista pinta Osmo Color Öljysaippuan käyttöliuokseen kostutetulla nihkeällä siivouspyyhkeellä. Pölyn poistoon riittää kuivapyyhintä.

KÄYTTÖ
Ravista ennen käyttöä. Pidä pullo pystyasennossa ja suihkauta pieni määrä ainetta noin 30 cm:n etäisyydeltä pinnalle ja levitä se tasaiseksi hiertämällä valkoisella hankauslevyllä tai nukkaamattomalla liinalla.
Tahrojen poisto: Suihkauta pieni määrä ainetta suoraan tahrakohtaan. Hankaa tahraa punaisella hankauslevyllä tai liinalla, kunnes lika irtoaa. Poista irronnut lika pinnalta siivouspyyhkeellä tai nukkaamattomalla liinalla.
HUOMAA. Hoito- ja puhdistusvaha ei irrota vesiliukoista likaa. Tämän vuoksi on tärkeää puhdistaa ensin käsiteltävät pinnat Öljysaippualla.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS
Puhdista työvälineet liuotinbensiinillä ja/tai toimita liinat/ pyyhkeet jätekeräykseen.

KUIVUMISAIKA
Pinta kuivuu noin 30–40 minuutissa 23 °C:n lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 50 %. Alhaisempi lämpötila ja/tai korkeampi ilmankosteus pidentävät tarvittavaa kuivumisaikaa. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta kuivumisen aikana.

HUOMAA
Kausittainen pinnan huolto Hoito- ja puhdistusvahalla antaa pinnalle kevyen suojan kulumista ja tahroja vastaan. Se ei kuitenkaan ole riittävä hoitotoimenpide, kun pinta alkaa kulua ja vaatii lisää öljyä. Varo myös liikakäyttöä, jolloin vahat kerrostuvat puun pinnalle vaikeuttaen uudelleenöljyämistä.

PAKKAUSKOOT
400 ml:n suihkepakkaus

RIITTÄVYYS
Tuotteen riittävyys riippuu pinnan huokoisuudesta ja/ tai likaisuudesta. Pakkaus riittää noin 30–40 neliölle (2 tl/m2).

VARASTOINTI
Säilyy vähintään 5 vuotta.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY
Tuotteen jäämät toimitetaan vaarallisten aineiden keräyspisteeseen. Täysin tyhjän astian voi kierrättää.

TURVALLISUUSOHJEET
Tuotteen turvallisuusohjeet löydät etiketistä sekä käyttöturvallisuustiedotteesta.
Ponneaine: propaani / butaani.


Tämä työohje on yleisohje, joka on laadittu parhaan tietomme pohjalta. Tätä ohjetta voi ja pitää soveltaa, mikäli onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen sitä edellyttää.